Streetdance is ontstaan begin jaren ‘80 in New York. Vooral in de achterbuurten werd er veel op straat gedanst. Hier komt ook de naam vandaan. Deze dansers zijn vaak gekleed in ‘baggy clothes’. Dit is ruim en dansbaar zittende kleding. In Europa brak streetdance pas door in de jaren ‘90. Deze stijl had veel invloed op mode, videoclips, vj’s, dj’s, rappers, scratchers, etc. De ene na de andere film kwam uit met daarin veel aandacht voor de streetdance-cultuur. Bij Streetdance zijn veel bewegingen gericht op bewegingen uit videoclips. Streetdance verandert hierdoor eigenlijk continu.

Streetdance bewegingen zijn vaak vrij losjes en komen heel luchtig over. Er wordt meestal op heel snelle muziek gedanst, waardoor het een flitsend effect heeft. Eén van de bekendste bewegingen is de ‘snake’. Deze is gebaseerd op de lenigheid van een slang. Het is hierbij eigenlijk de bedoeling dat men als het ware met zijn lichaam ‘rolt’.

Streetdance is ‘bouncen op de beat’. Er wordt vooral gedanst op hiphop en R&B muziek. Eén van de grootste inspiratiebronnen voor Streetdance was MC Hammer, een oldschool rapper wereldberoemd vanwege zijn danspasjes.

Streetdance is niet gewoon dansen, maar een combinatie van techniek, pasjes en goed ritmegevoel. Voor de jeugd één van de meest aantrekkelijke dansvormen op muziek.

Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar!

 

4 x voor €10

Een proefles is kosteloos en altijd mogelijk. Ook bestaat er de mogelijkheid uw kind 4x aansluitend mee te laten sporten voor slechts € 10,-.