Yin Yoga

Yin Yoga is op zijn manier een intense yogastijl waarin diepe ontspanning, mindfulness, mobiliteit & soepelheid van bindweefsel en stimulatie van levensenergie samenkomen.

Deze yoga vorm is een tegenhanger van ons hectische leven.
We zijn voortdurend bezig met van alles en nog wat en we vinden het heel moeilijk om stilte toe te laten. Ons lichaam vertelt ons van alles maar we negeren het of we zijn niet in staat te horen en te voelen. Met Yin Yoga maak je contact met je lichaam.

Weerstand (stijfheid) in ons lichaam wordt voor 47% (tegen 41% spieren) veroorzaakt door bindweefsel. Om bindweefsel te kunnen stretchen is tijd en volledige ontspanning nodig, daarom blijven we 3 tot 5 minuten in een houding. Omdat er in Yin Yoga vrijwel geen gebruik wordt gemaakt van spierkracht, worden de meeste yin houdingen dan ook zittend of liggend uitgevoerd. Deze yogastijl komt passief over, maar de houdingen kunnen behoorlijk uitdagend zijn.

Yin Yoga heeft vele effecten, o.a.
–  Na verloop van tijd wordt je soepeler waardoor je bewegingsruimte toeneemt.
–  Stressreductie
–  Verminderen van spanning in je rug, je heupen en je benen.
–  Herstel van blessures
–  Zorgt voor hydratatie
–  Vermindert fixatie (bewegingsbeperking in gewrichten)
–  Brengt je rust en ruimte

Omdat Yin Yoga gericht is op volledige ontspanning wordt er gebruik gemaakt van yogaprops (hulpmiddelen), kussentjes, blokken en dekentjes. Dit helpt het lichaam te ondersteunen, stretch te vergroten en om het loslaten te bevorderen.

Neem rustig een eigen deken of kussen mee. Trek gemakkelijke en warme kleding aan.

Tegen betaling van 5 euro per les zijn ook niet leden van harte welkom.

Elke vrijdag van 19:00 – 20:00 uur.

LET OP! Vanaf 1 mei 2018 wordt de Yin Yoga niet meer iedere vrijdag gegeven, maar om de week.