08 / 01 / 2019

Btw verhoging per 1 februari 2019

Maassluis, 7 januari 2019

Beste leden van Wellness Center Maassluis,

Bij deze willen wij u uitleggen hoe bij ons de verhoging van het lage btw-tarief van 6% naar 9% in zijn werk zal gaan.

Veel mensen zijn ervan op de hoogte dat per 1 januari 2019 de lage BTW van 6% naar 9% is verhoogd. Volgens het kabinet wordt deze verhoging later verrekend met de inkomstenbelasting en gaat de koopkracht van iedereen daardoor juist vooruit. Of dit zo is kunnen wij niet zeggen op dit moment, maar wat betekent deze BTW-verhoging nou voor de sport en onze sportschool?

Het lage btw-tarief wordt toegepast in de sectoren horeca, agro, recreatie, sport, cultuur en bouw. Ook fietsenmakers, schoenmakers, kleermakers en kappers berekenen het 6%-tarief. De btw-verhoging heeft uiteraard effect op de uiteindelijke prijs van goederen en diensten. Aangezien sport wordt gezien als een levensbehoefte zoals bijvoorbeeld levensmiddelen en geneesmiddelen, zit op bijna al onze diensten 6% BTW.

Ook wij als Wellness Center Maassluis zijn genoodzaakt om met ingang van 1 februari 2019 9% btw te gaan berekenen. Dit betekent dat wij onze prijzen moeten aanpassen. Overigens zal ook het jaarlijkse inflatiepercentage meegenomen worden in onze nieuwe tarieven. Dit omdat wij in de afgelopen 14 jaar onze prijzen niet verhoogd hebben.

Wij hopen op uw begrip.

Heeft u nog vragen, stuur dan een e-mail naar: info@w-c-m.nl

Met sportieve groet,

Hans Kleinlugtenbelt,
Directeur Wellness Center Maassluis

..