Sport- Wellness massage

Wat is sport massage:
“Sportmassage is het toepassen van een complex van handgrepen op een ontbloot en ontspannen lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar met het doel om diens lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van die sport weg te nemen, of deze zo min mogelijk te doen voelen.”

Waarom sportmassage:
Wanneer een persoon/(top)sporter een sportieve inspanning heeft gehad zal zich in de spier vocht en afvalstoffen ophopen. De meeste mensen herkennen dit als spierpijn en ‘lopen’ dit er wel even uit. Absoluut geen probleem, zolang dit op de juiste wijze gedaan wordt. Echter, daarmee heb je je spier nog niet geholpen. Er zal altijd wat afvalstoffen en vocht opgehoopt blijven. Deze resten worden ‘knopen’ en kunnen uiteindelijk zich ontwikkelen tot ontstekingen. Let op: dit kan snel plaatsvinden. Zeker bij sporters die op lager niveau bezig zijn waarbij het lichaam niet gewent is om de afvalstoffen af te voeren. Een goede sportmassage, minimaal 1x per 3 weken, voor beginnende sporters kan er al voor zorgen dat de kans op blessures drastisch daalt. Daarbij kun je dus lekker blijven sporten en voel je je ontspannen en vrij.

Wat zijn de voordelen van sportmassage:
– Het verbetert de afvoer van afvalstoffen en vocht
– Het verminderd de spierspanning of spierstijfheid
– Het bevordert de spierherstel waardoor blessures worden voorkomen en de sporter/persoon sneller weer actief kan worden

 

Kosten voor sport/ontspanning massage:       

– 1/2 uur  €20 voor Wellness leden €25 voor niet leden

– 1 uur  €40 voor Wellness leden €48 voor niet leden